30 de novembre del 2008

[Barcelona] Comença la tancada a la UB- Mundet

Universitat de Barcelona, 25-11-2008

La lluita contra bolonya no s'atura. Aquest vespre s'ha iniciat la tancada a la facultat de Pedagogia del campus Mundet de la Universitat de Barcelona. La tancada a aquesta facultat barcelonina es fa per tal d'exigir el compliment per part de les autoritats universitàries de les reivindicacions que s'estan demanant des del conjunt del moviment estudiantil.

Després de l'assemblea multitudinària del dimecres passat, 19 de Novembre a la nit, l'ambient a la facultat i el clima de mobilitzacions contra Bolonya que es viu a Barcelona i a moltes universitats del país, a Mundet hem decidit tancar-nos fins que aconseguim els nostres objectius a partir d'AVUI Dimarts 25 de Novembre a les 19.00 hores. Aquesta tancada però, permetrà als estudiants seguir les seves activitats acadèmiques amb normalitat durant tota la setmana, i no es tancarà cap accés a la universitat.

Amb aquesta mesura volem:
- Aconseguir els espais i el temps per explicar, formar i fer reflexionar a professors, estudiants i PAS de Mundet, i a tota la societat catalana en general, sobre l'aplicació del Procés de Bolonya i sobre la universitat pública en general.
- Pressionar deganats, rectorats, conselleria, etc., per tant, a totes les institucions responsables de la mercantilització de la universitat perquè compleixin amb les exigències estudianilts:
1.- La realització de referèndums vinculants a totes les universitats públiques catalanes per tal de que la comunitat universitària es posicioni respecte al procés d'implementació de l'Espai Europeu d'Educació Superior.
2.- Que es comenci un procés de debat ampli, públic i obert on participin amplis agents socials per definir quin és el model d'universitat pública que necessita i vol la societat catalana, així com els recursos econòmics dels que es disposarà per garantir una universitat de qualitat.
3.- Retirada dels expedients i dels processos judicials contra els 31 companyes i companys de la UAB i l'absolució del jove detingut després de la manifestació del 20N.
CONTRA BOLONYA, OCUPEM LES AULES!