30 de novembre del 2008

[Tarragona] Els estudiants de la URV es mobilitzen contra el procés de Bolonya

Universitat Rovira i Virgili, 5-11-2008

Ahir al migdia, 250 estudiants de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili van assistir a la manifestació, convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, per rebutjar el procés d'implantació de l'Espai Europeu d'Educació Superior, conegut com a Procés de Bolonya. Un dels motius d'aquesta mobilització va ser la manca d'informació rebuda de l'aplicació de l'EEES en les seves respectives carreres per part de la URV. A més, el SEPC denunciem que la URV va intentar boicotejar la manifestació, ja que, va realitzar una reunió amb els delegats de classe en que titllaren el sindicat de "manipuladors" i prometen que rebrien informació. També denuncien que en acabar la concentració, 7 militants del SEPC van ser identificats per agents dels Mossos d'Esquadra. .

La protesta contra l’aplicació de l’EEES va transcórrer pels passadissos de la facultat, on es van corejar consignes contra el Pla Bolonya, es van enganxar dos paperògrafs i va acabar amb la lectura d’un manifest.

Aquesta mobilització va sorgir arran de dues assemblees obertes convocades, on els estudiants van manifestar el seu malestar per la poca informació que havia donat la URV referent a l’aplicació de l’EEES a les seves carreres. La resposta de la URV va consistir en una reunió amb els delegats de les classes de Magisteri per titllar el sindicat de "manipuladors" i per prometre que pròximament rebrien informació.

La pròxima acció contra el Pla Bolonya, serà el proper 20 de novembre, coincidint en el dia europeu de lluita contra el Pla de Bolonya, en el qual es realitzaran mobilitzacions universitàries arreu dels Països Catalans.