30 de novembre del 2008

[Bellaterra] Comença l’ocupació de la facultat de lletres de la UAB

Universitat Autònoma de Barcelona, 23-11-2008

A primera hora d'aquest matí, desenes d'estudiants han entrat a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la intenció de convertir les seves aules en un espai de debat sobre l’aplicació del Pla Bolonya. Aquesta ocupació, que ha estat impulsada per la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), s’ha realitzat de manera pacífica i democràtica.

Moltes classes no s’han iniciat a causa de l’ocupació que ja era coneguda i recolzada pels alumnes. En altres, tant els professors com els alumnes han accedit a debatre entre tots sobre el pla Bolonya. Les classes que tenien examen s’han respectat i s’ha esperat a que acabessin per ocupar-les.

A mig matí ja no hi havia cap classe ordinària i s’estava preparant l’assemblea general per organitzar a tots els alumnes; i acabar de programar les activitats de la tarda (des de tallers formatius sobre Bolonya a xerrades i debats al voltant de diverses temàtiques).

Després de Politiques ha vingut Lletres, en dos dies s'iniciarà l'ocupació de la Facultat de Comunicació i la setmana vinent en vindran d'altres.

Els estudiants dels Països Catalans no ens aturarem fins aconseguir que s'escoltin les nostres reivindicacions:
1. La paralització de l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES).
2. La realització de referèndums vinculants a totes les universitats del país sobre la implementació del procés de Bolonya; i l'obertura d'un procés de debat públic sobre el futur de la universitat pública.
3. La retirada dels expedients i denúncies judicials obertes contra els estudiants crítics amb l'EEES.

Més informació


Imatge del vestíbul de la Facultat de Lletres UAB