30 de novembre del 2008

[València] El rector desallotja els campaments instal·lats a la Universitat de València

Universitat de València Estudis Generals, 22-11-2008

Avui, dissabte 22 de novembre, l'equip rectoral ha desallotjat tots els campaments instal·lats a les diferents facultats de la Universitat de València. El rector de la Universitat, Francisco Tomás Vert, va fer públic un comunicat ahir divendres 21 de novembre a les 18:45 hores, on exposava a la comunitat universitària que el proper dilluns 24 de novembre a les 9 hores es procediria a la retirada de "tots els elements constitutius dels tancaments als centres" degut a que aquest mateix dilluns comença el procés electoral.

Davant d'aquests fets, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), tercera força al Claustre de la Universitat de València, present a totes les assemblees de facultat de la mateixa universitat, denunciem públicament que:

1.- El Rector de la Universitat de València ha desallotjat les facultats avui dissabte pel matí, incomplint així les paraules que feia públiques ahir a través d'un comunicat on comunicava que aquests desallotjaments es farien el dilluns pel matí.

2.- En aquests desallotjaments produïts aquest matí s'ha requisat tots els elements d'aquests tancaments, incloent les fulles amb signatures contra la paralització del Procés de Bolonya replegades per les diverses assemblees de facultat.

3.- Aquests fets responen a la petició del delegat d'estudiants de la Universitat de València i membre de Campus Jove Daniel González al desallotjament, afirmant que el seu sindicat es troba en desigualtat d'oportunitats davant de les properes eleccions, desentenent-se així del seu paper com a delegat d'estudiants de tota la Universitat de València i de totes les mobilitzacions que s'estan duent a terme contra aquest Procés de Bolonya, ja que el seu "sindicat" no participa en elles.

4.- El Rector ha portat endavant aquest desallotjament de manera contradictòria amb alguns degans de les facultats de la Universitat de València, ja que alguns d'aquests havien acordat amb membres de les diferents assemblees de facultat que es retirarien pancartes, però que no s'alçarien els tancaments.

També olem fer palès que les actuacions dels rectorat de la Universitat de València responen a una voluntat de silenciar les veus crítiques amb el procés privatitzador que s'està patint actualment al conjunt d'Europa i a una clara voluntat de recolzar al "sindicat" Campus Jove de cara a les eleccions del proper dijous 27 de novembre.

Finalment, des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans encoratgem al conjunt dels estudiants, i de la societat civil, a continuar la lluita en defensa de l'educació pública i de qualitat, i a denunciar la repressió i la negació dels nostres drets fonamentals.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
València, 22 de novembre de 2008