30 de novembre del 2008

[Barcelona] Continua l’ocupació del rectorat de la UB

Universitat de Barcelona, 21-11-2008
L'ocupació de l'edifici del rectorat de la Universitat de Barcelona que va començar ahir, dijous 20 de novembre, un cop va acabar la manifestació de més de 10.000 estudiants contra la mercantilització de l'educació, encara continua, ja que les autoritats universitàries no han fet cas de les reivindicacions estudiantils.
La manifestació, convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants, que ahir va recorre els carrers de Barcelona va finalitzar davant de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona. Després de llegir el manifest unitari, milers d'estudiants van entrar, al crit de "Contra Bolonya, ocupem les aules!", al rectorat de la UB per mostrar el seu rebuig a la implantació de l'Espai Eurpoeu d'Ensenyament Superior.
A la tarda, es van fer públiques les exigències estudiantils per a posar fi a l'ocupació:
1.- La paralització de la implantació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES).
2.- La realització de referèndums vinculants a totes les universitats del país sobre la paralització del procés de bolonya.
3.- L’obertura d’un debat públic sobre el futur de la universitat pública.
4.- La retirada dels expedients i denúncies judicials obertes contra els estudiants crítics amb l’EEES.
Al vespre es va mantenir una reunió amb les autoritats universitàries, i aquestes es van negar a fer cas de les reivindicacions estudiantils i van amenaçar en avortar les ocupacions pacífiques de les facultats.
Davant d'aquest fet, l'ocupació del rectorat de la UB es manté i es fa una crida a participar en aquesta nova acció de lluita en defensa de la universitat pública i de qualitat.