30 de novembre del 2008

[València] Diverses facultats de València ocupades contra Bolonya

Universitat de València Estudis Generals, 28-10-2008

El nou curs acadèmic a València, suposadament l’últim abans de que s’apliquen els nous plans d’estudi seguint els criteris de l’EEES, ha arribat a la Universitat de València amb un esclat de resistències per part de la comunitat estudiantil, disposada a fer front al procés de Bolonya d'una manera ferma. Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ens congratulem davant la constitució, les primeres setmanes de classe, de diverses assemblees de facultat organitzades des de la base i amb un fort esperit crític davant la imposició dels nous plans d'estudi.

Aquestes assemblees de facultat han començat a fer feina des del primer moment, tant d’agitació com de caire formatiu i, finalment, han donat el pas de realitzar tancaments a les facultats. L'Assemblea d'Estudiants de Filosofia de València va ser la primera en donar aquest pas, creant així un precedent ràpidament imitat per altres facultats, i hui dia es troben ocupades pels estudiants les Facultats de Filosofia i Ciències de l'Educació, la de Filologia i Comunicació, la de Geografia i Història, totes elles al campus universitari de Blasco Ibáñez, i ja al campus de Tarongers, la Facultat de Dret.

D'aquesta manera es pretén visualitzar la resistència dels estudiants a uns plans d'estudi que pretenen ser imposats sense haver passat per cap tipus de debat al si de la comunitat universitària i que pretenen, com ja hem denunciat en múltiples ocasions, devaluar els títols, homogeneïtzant-los i potenciar una estructura de graus i postgraus destinada a la formació de treballadors precaris. Així mateix, durant els tancaments el treball és continu, treballant per comissions i promovent activitats per a denunciar aquesta situació.

Perquè tot està per fer i tot és possible, obrim tots els fronts de lluita per a aturar la mercantilització de l'ensenyament. Per una universitat democràtica i participativa!