30 de novembre del 2008

[Barcelona] Comença la setmana de lluita a les facultats del Raval de la UB

Universitat de Barcelona, 17-11-2008

Avui, dia 17 de novembre, ha començat la setmana de lluita contra Bolonya a les facultats del Raval de la Universitat de Barcelona amb la paralització de totes les classes, amb la realització de piquets informatius i l´inici de les activitats de la universitat alternativa.

Des de primera hora del matí l´activitat dels piquets informatius i el gran seguiment per part dels estudiants de la vaga convocada ha permès que no es realitzés cap classe ni activitat a dins de la facultat.

El passat mes de maig més de 1000 companyes i companys de les nostres Facultats votaven en Referèndum per la paralització del procés d’implementació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) i apostaven pel diàleg, sense que aquest clam fos escoltat per les autoritàries universitàries i governamentals. L’opinió de les i els estudiants era de nou ignorada quan al mes de juliol, en ple període de vacances, s’aprovaven els plans d’estudis dels nous Graus. Semblava doncs que pels equips directius de la UB a les i els estudiants no s’havia de tenir en compte.

I a més el passat dia 6 de novembre a les nostres Facultats més de 450 alumnes votaven nul a les eleccions de rector, dient “No al Procés de Bolonya, Si al diàleg”, fet que posava de nou en evidència que les i els estudiants estem per la defensa de l’ensenyament públic i de qualitat.
La majoria de les i els estudiants volem continuar els nostres estudis sense que això no impliqui que ens haguem d’endeutar per estudiar, la majoria de les estudiants volem que hi hagin els professors suficients per rebre un ensenyament de qualitat, la majoria volem que la universitat pública sigui finançada pels poders públics i no acabi en mas de grans corporacions i poder privats, la majoria volem que hi hagin les suficients beques per poder continuar estudiant i formant-nos, volem que optar a la docència o la investigació no sigui cosa d’uns pocs, motiu pel qual demanem més recursos en beques post-doctorals i de formació, volem poder compaginar feina i estudi, en definitiva volem que es tinguin en consideració les nostres demandes i no veure com la nostra opinió és ignorada contínuament per aquelles i aquells que es pensen que pel fet de ser estudiants no tenim criteri o una opinió prou formada.

D’altra banda davant del fet de que el procés de Bolonya no s’atura, i les i els estudiants hem decidit incrementar la nostra oposició i trencar el silenci al que ens volen sotmetre, per això creiem que ara hem d’aconseguir de forma conjunta que es paralitzi el procés de Bolonya i s’obri el diàleg que reclamem. Per aquest motiu el passat dimarts dia 11 es realitzaven dues assemblees on assistien més de 350 companyes i companys, decidint fer una crida a la setmana en lluita, convocant-se Vaga total entre els dies 17 i 20 de novembre i programaven tot un seguit d’activitats dins del marc de la Universitat alternativa que es portarà a terme. També es va decidir fer una crida pública al professorat de les nostres Facultats a que secundin la Vaga i s’uneixin a les i els estudiants en defensa de la Universitat pública.

Igualment a ambdues assemblees es decidia demanar la participació a la Vaga de totes i tots els estudiants, així com als actes de la Universitat alternativa i la participació a la manifestació que es realitzarà el proper dijous 20 de novembre a les 12 hores a Plaça Universitat. Està només en les nostres mans aconseguir paralitzar el Pla de Bolonya i aconseguir genera un procés de diàleg per definir entre totes i tots quin model de universitat necessitem i volem.
CONTRA LA IMPOSICIÓ DE L’EEES, CONTRA LA PRECARIETAT I LA MERCANTILITZACIÓ DEL CONEIXEMENT! PER UNA UNIVERSITAT PÚBLICA I DE QUALITAT, DEL 17 AL 20 N: VAGA TOTAL! NO AL PROCÉS DE BOLONYA, SI AL DIÀLEG!