10 de desembre del 2008

[Vilaweb] Grups d'estudiants ocupen una facultat de la Jaume I i una altra de la Universitat de Lleida



Al vespre, ocuparan una facultat de la UdG · Sospesen d'ocupar el rectorat de la UIB

Les protestes contra la implantació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), o procés de Bolonya, s'estenen a força universitats del país: els estudiants han ocupat a migdia el rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) i la facultat d'Humanitats de la Universitat Jaume I (UJI), i és previst que al vespre s'ocupi la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG). L'Assemblea Contra Bolonya de la Universitat de les Illes Balears (UIB)

Abans, l'assemblea es reunirà amb la rectora, Montserrat Casas. Us oferim un mapa del país amb l'estat de les ocupacions.

20 de novembre

Els estudiants de la Universitat de València (UV) van ser els pioners del país en promoure tancades contra el procés de Bolonya. El 13 d'octubre van ocupar la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació i el 22 d'octubre, la de Filologia, Traducció i Comunicació.

Tot amb tot, van ser les manifestacions convocades pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i algunes assembles el 20 de novembre les que van fer visibles les protestes a ulls dels mitjans de comunicació.

Milers d'estudiants es van manifestar a Alacant, Barcelona, Benissa, Castelló de la Plana, Girona, Lleida, Manresa, Olot, Tarragona, València i Vic. Els de Barcelona van decidir d'acabar la manifestació ocupant l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB). La protesta es va estendre de seguida a la Facultat de Lletres de la UAB (dilluns 24 de novembre), a la de Pedagogia de la UB (dimarts, 25) i la de Comunicació de la UAB (dimecres, 26).

El 26 de novembre també va ser quan una seixantena d'universitaris van interrompre el Consell de Govern de la UV, van obligar a suspendre'l i van decidir d'ocupar el rectorat.

Deu facultats més

D'aleshores ençà, els contraris a Bolonya també han ocupat, a la UAB, les facultats de Ciències Polítiques, Educació i Psicologia. A la UB, les de Física i Biologia. A la UV, les de Geografia i Història; Farmàcia; Dret; Psicologia i Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. L'escola de Magisteri de la UV ja ha estat desocupada.

Noves ocupacions

Els estudiants balears contraris al procés volen que la UIB convoqui un referèndum vinculant perquè tots els universitaris puguin decidir si s'atura la implementació de l'EEES o no. Si la rectora no s'hi avé, avui al vespre decidiran si es tanquen al rectorat.

Al seu torn, els estudiants de la Universitat d'Alacant (UA) han ocupat tot l'aulari 1 i és previst que demà ocupin la Facultat de Filosofia i Lletres.


extret de: http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3143306

3 comentaris:

AFUB ha dit...

Molt bona aquesta iniciativa!
Ens podeu incloure als enllaços, com l'assemblea de la facultat de filologia de la Universitat de Barcelona
www.assembleafilologia.blogspot.com

Unknown ha dit...

Hola, gràcies per aquesta gran feina que de recull de totes les mobilitzacions.

Vos passe dos direccions més: la primera és la de l'assemblea del Campus de Tarongers de la UV, en aquest campus s'ha constituït l'assemblea de campus i no de facultats, i hi compren les facultats de CC.Socials, Dret, i Economia, la web és: www.asato.tk
L'altra web, és una campanya dels professors de la UV, contra les detencions de la setmana passada d'estudiants contra bolonya. La pàgina és: http://www.campanyes.org/redireccio.php?id=profesbolonya

Els Països Catalans contra Bolonya ha dit...

Bones, els vostres enllaços ja han estat afegits. Salut i endavant amb la lluita!