14 de desembre del 2008

[Alacant] Segona ocupació a la Universitat d’Alacant

Universitat Alacant, 12-12-2008

El passat dimecres, 10 de desembre, l’Assemblea d’Estudiants va realitzar l'ocupació de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant per demanar la realització d’un debat públic i obert sobre l’Espai Europeu d’Educació Superior. Després de 3 setmanes d’ocupació de l’Aulari I, les ocupacions es van sumant i es continuarà per què la veu dels i les estudiantes de la UA s’escolten.
Durant l’ocupació de la facultat de Filosofia i Lletres s’estan duent a terme dos assemblees per dia amb la formació de grups de treball que es dedica a debatre documents sobre l’Espai Europeu d’Educació Superior. Amb esta ocupació es vol reivindicar una vegada més, la realització d’un debat obert sobre el procés de Bolonya amb la condició de la paralització de les classes durant les hores del debat.

A més a més, des de l’Assemblea d’Estudiants es denuncien les falses declaracions fetes per l’equip rectoral que amb un anunci al campus virtual de la UA, declarava que l’assemblea havia negat el seu debat que segons la direcció del centre tenia totes les facilitats possibles, quan es va negar la paralització d’aquestes hores de debat. Per tant, des de l’Assemblea d’Estudiants de la UA es declara que:
-En cap moment s’ha pertorbat l’activitat docent, fets que també s’afirmaven des de l’equip rectoral. De fet, s’havia disposat una aula en tot el campus per informar a tots i totes les estudiantes, però a petició dels mateixos es va arribar a un acord per no impedir la dinàmica acadèmica de l’aula.
-No s’acceptarà assistir a un debat que no es facilite l’assistència a la totalitat de la comunitat universitària, la qual cosa esdevindria una paralització des les hores lectives i en unes condicions justes i d’igualtat.
-El dia 10 de desembre es va registrar en rectorat una proposta de debat recolzada per més de 3.000 signatures amb una estructura senzilla i equilibrada, basa en les condicions de debat de les competicions entre universitats dels Països Catalans, en les quals la UA participa.
-Ara s’ha disposat a estendre les demandes cap a la facultat de Filosofia i Lletres amb el fi d’informar i formar sobre els avantatges i desavantatges de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES).

Finalment, l’Assemblea d’Estudiants continuarà amb les ocupacions fins que no s’escolte la veu dels i les estudiantes de la UA i no es realitze un debat públic i obert amb totes les facilitats possibles perquè puga assistir-hi tot el món.

1 comentari:

Enmig de la mar ha dit...

La UIB ja està ocupada, s'ha penjat a Indymedia i també ha sortit a Vilaweb.

Veieu: www.uibversusbolonya.blogspot.com

Endavant amb la lluita!!