10 de desembre del 2008

[Girona] Nova ocupació, ara a la Universitat de Girona

Universitat de Girona, 10-12-2008

Aquest dimarts, 9 de desembre, els estudiants de la Universitat de Girona han ocupat la facultat d'Educació i Psicologia per a iniciar una tancada indefinida contra el procés de Bolonya. Tal com s'havia anunciat, la manifestació ha començat a les 7 de la tarda al rectorat de la plaça St.Domènec i ha recorregut els carrers de Girona fins a la facultat d'Educació i Psicologia situada al carrer Emili Grahit.

La manifestació ha sigut silenciosa i tothom portava cintes adhesives a la boca per simbolitzar la veu que pretenen fer callar en tot aquest procés de reforma de l'ensenyament superior (EEES). Durant la manifestació queia una lleugera pluja, s'han repartit octavetes i s'ha anat aplaudint conjuntament de tant en tant.

Quan s'ha arribat a la facultat s'ha llegit un manifest contra el Pla Bolonya, amb les reivindicacions que s'exigeixen des de l'assemblea general de la UdG i s'ha iniciat la primera assemblea de la tancada.

Els portaveus de l'assemblea han indicat que la tancada de moment és indefinida i que es manté un diàleg amb el rectorat per tal de fer avançar les reivindicacions. També han indicat que s'ha optat per ocupar la universitat després que el rectorat no hagi fet cas del resultat del referendum que es va fer darrerament, on el 95% dels i les estudiants estaven d'acord amb paralitzar Bolonya.

A la tancada hi participen entre 50 i 100 persones i es realitzaran tallers, conferències, debats i s'aprofitarà per difondre encara més la lluita contra Bolonya, a la UdG i a la ciutat. Les classes es desenvoluparan amb normalitat.

Més informació