16 de desembre del 2008

[Mallorca] La UIB s'afegeix a les tancades universitàries, que segueixen bullint d'activitat

Els estudiants de la UIB ocupen la Facultat de Filosofia i Lletres Ramon Llull

El vestíbul de la facultat Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears ha estat ocupada pels estudiants. El motiu és protestar contra l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), l'anomenat Procés Bolonya. L'ocupació ha estat organitzada per la recentment creada Assemblea contra Bolonya.

Després de diverses assemblees multitudinàries, avui ha estat el dia triat per dur a terme l'ocupació. El portaveu de l'Assemblea ha informat a la premsa que realitzen la protesta per la implantació d'aquest Procés, el qual han definit com a " privatitzador i elitista." La protesta consisteix en "una ocupació" i " és de caràcter indefinit, durarà fins que no s'aturi l'esmentat procés," ha manifestat el portaveu. Concretament, el ocupants exigeixen la convocatòria d'un referèndum vinculant sobre el Procés de Bolonya.

Cercavila a la UIB per a iniciar la tancada al vestíbulL'ocupació ha començat al matí, prop de les deu hores. Abans s'ha fet un petit cercavila per tot el campus universitari per tal de difondre la protesta. El cercavila ha arribat a la Facultat de Filosofia i Lletres, on els estudiants han plantat les seves tendes de campanya i, poc després, han començat una assemblea per parlar de diverses qüestions relacionades amb la durada de l'ocupació, d'activitats al llarg del dia, etc. En total, prop de cinquanta estudiants estan participant en l'ocupació, la qual no impedeix que es puguin seguir fent classes.

Per altra banda, l'assemblea de la UIB del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha fet públic un comunicat on manifesta tot el seu suport a l'Assemblea contra Bolonya, en la qual la majoria de militants estan participant. També posen a disposició de l'Assemblea tot els seus recursos humans i materials que puguin ser útils alhora que engresquen a tots els estudiants ha participar de la protesta.

D'aquesta manera, els estudiants de la UIB s'afegeixen a la protesta que duen realitzant els estudiants de la resta dels Països Catalans contra l'EEES.

Reportatge fotogràfic de la ocupació de la UIB