10 de desembre del 2008

[Lleida] Els estudiants de Lleida ocupen el rectorat de la universitat

Universitat de Lleida, 9-12-2008

Avui dimarts, 9 de desembre, s’ha ocupat l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida per protestar contra l’aplicació del Procés de Bolonya a la universitat, per exigir la congelació de l’aplicació d’aquest procés i l'obertura d'un debat sobre el futur de la universitat pública catalana.

Les mobilitzacions han començat de bon matí, quan s'han organitzat grups d’informació al Campus de Cappont, a la Facultat de Medicina i a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària. A les dotze del migdia un centenar d’estudiants s'han concentrat davant del Rectorat i s'ha celebrat una assemblea oberta entre tots els estudiants presents on s'ha decidit l’ocupació del Rectorat. Posteriorment, s'ha entregat al Rector el seguit de reivindicacions per les quals s’ha decidit fer la tancada.
La Universitat de Lleida se suma així a altres tancades que hi ha en marxa a la resta de país, com les de la UdG, la UJI, la UAB, la UB, la UV i la UA. Unes ocupacions amb l’objectiu de paralitzar el procés de Bolonya i engegar un procés de debat sobre la universitat pública.