3 de desembre del 2008

[Alacant] La Universitat d’Alacant se suma a la llista d’universitats ocupades

Universitat Alacant, 3-12-2008

El passat dimarts 25 més d'una quarantena d'estudiants van ocupar l'Aulari I de la Universtitat d'Alacant després d'una setmana d'intensa agitació, informació i mobilitzacions. Des de que el passat 18 de novembre una trentea d'estudiants acamparen front a l'edifici de Rectorat de la UA per a visibilitzar el seu rebuig al Procés de Bolonya, així com per a informar a la resta de la comunitat universitària sobre l'EEES, els esdeveniments s'han succeït frenèticament. Finalment, el Rector va accedir a mantenir una reunió amb un grup de portaveus de l'Assemblea, els quals li exigiren l'organització d'un debat obert durant el qual es suspengueren les classes. Davant la negativa de Jiménez Raneda, l'Assemblea d'Estudiants ha decidit prendre l'Aulari I mentre el debat no tinga lloc.
Des del passat 18 de novembre, l'Assemblea d'Estudiants de la Universitat d'Alacant ha estat duent a terme un seguit d'accions de lluita contra el Procés de Bolonya que ha culminat amb l'ocupació de l'Aulari I el passat dimarts 25. Tot començava amb l'organització d'una acampada davant l'edifici de Rectorat amb l'objectiu de coordinar forces de cara a les mobilitzacions del dia 20. D'una banda, es van desenvolupar nombroses activitats d'agitació, sumades a tantes altres d'informació per a la comunitat universitària. Durant els dos dies es succeïren les xerrades, les asseblees obertes, les penjades de pancartes, les encartellades, els debats amb professors i estudiants, etc. A més, es va mantenir una parada informativa amb documents oficials, pròpis, díptics i diagrames d'aplicació de l'EEES. Durant aquest temps, centenars de presones passaren a informar-se sobre la mobilització, cosa que va caldejar l'ambient i va fer eixir més de 800 persones el dia 20 per cridar contra Bolonya. La manifestació, que va donar la volta al campus de Sant Vicent del Raspeig, conclogué amb l'ocupació de l'edifici de Rectorat durant més de 2 hores. Durant aquest temps, els estudiants exigiren al Rector Jiménez Raneda que organitzara un debat públic amb la comunitat universitària i que durant el seu transcurs es suspengueren les classes. Després de més d'una hora de tensa negociació col·lectiva, se li va donar fins al dia 25 de novembre per a confirmar la data i la suspensió de classes.

Entre el dia 20 i el 25 el campament es va alçar, tot i que es van mantenir pancartes i cartells, com a gest de bona voluntat per part dels estudiants. Tot i això, en la posterior reunió amb Raneda, es va concloure que el rectorat no estava disposat a cedir a una demanda tan bàsica com la de establir un diàleg obert amb tota la comunitat universitària sobre el futur de la institució. Davant d'això, la resposta de l'Assemblea d'Estudiants no es va fer esperar: en un parell d'hores s'organitzava una assemblea oberta en què participaren més de 60 persones i en què es decidií ocupar l'Aulari I aquella mateixa vesprada. Des d'aquell moment, més d'una quarantena d'estudiants romanen a l'edifici desenvolupant una intensa campanya agitativa amb penjades de pancartes, pamfletades, assemblees obertes, etc.

Des de l'Assemblea d'Estudiants s'afirma que aquesta ocupació durarà mentre la veu dels estudiants no siga sentida. A més, tot indica espectatives que el nombre d'estudiants acampats cresca la propera setmana, agumentant així la pressió sobre el Rector i el seu equip.